Köket

Nu har jag skrivit om kattmat och mat så vad ska vi skriva om nu? Varför inte köket! Köket, den plats där vi lagar maten på, är nog så viktigt. Miljö och omgivningar påverkar hur vi upplever mat, hur god den är. Även om de ingredienser och kökstillbehör som krävs för att laga något är tillgängliga så blir resultatet sämre i en miljö där vi inte trivs och känner oss tillfreds. Mitt kök är därför det rum som jag ser efter mest, och som är viktigast för mig. Möbler och sådant i vardagsrummet är väl viktigt, men inte på samma sätt och på samma nivå, helt enkelt för att jag älskar att laga mat.

Mer än vitvaror och redskap
Men det är mer än att ha en bra spis, bra kylskåp, bra kökstillbehör. Sådant lägger jag givetvis mycket pengar på, men det är mer än så. Köket ska skapa en atmosfär där jag känner mig tillfreds och kreativ. Därför lägger jag också mycket pengar på sådant som inte direkt är till för matlagningen, sådant som många nog säger är mest yta. Men för mig är det viktigt. Som ett exempel kan jag ta att jag nyligen skaffade nya köksluckor från Mälarkök, trots att det inte var något fel på de gamla, de var i riktigt fint skick.

Men jag hade tröttnat på dem (svarta högblanka) och de kändes inte ”rätt” längre. Lite för sterila. Jag är inne på en mer naturlig look nu, så det blev nya köksluckor med faner. Jag ska successivt göra det samma med resten av köket, men köksluckorna kändes som ett bra första steg

Jag känner faktiskt att jag trivs ännu bättre i köket nu och det känns som jag lagar bättre mat också. Det är möjligt att det är en placeboeffekt, men placeboeffekt är också en effekt.