Om Restauranger – Matlagning – Kök

Välkomna till Jernet, en blogg om restauranger, matlagning och kök men kanske inte just i den ordningen. Jag som just startat den här bloggen har alltid varit fascinerad av matlagning, på alla möjliga vis. Jag tycker mycket om att prova på nya spännande rätter, likväl som att försöka mig på nya spännande recept. Var mitt matlagningsintresse kommer ifrån vet jag inte, bara att jag tycker det är roligt och spännande att se på en dokumentär som ”Jiro Dreams of Sushi” om en av de bästa sushikockarna någonsin gör mig glad. Men samtidigt lite ledsen då jag vet att jag aldrig kommer att bli lika bra själv. Men jag försöker i alla fall.

Men det är inte bara lagande av mat som är fascinerande, utan också platserna där den lagas och där den serveras – kök och restauranger. Det är något speciellt med platser som är gjorda för att man ska kunna äta mat och umgås – och med platser som är skapade för att laga mat. Allt detta kommer att dyka upp här i bloggen vad det lider, på ett eller annat sätt. Men något exakt fokus har jag inte, utan mer bara en ungefärlig linje. Ibland kan det säkert komma att dyka upp någonting helt orelaterat som jag tycker det är viktigt eller roligt att skriva om.

Om mig i övrigt kan jag väl berätta att jag bor i en trea tillsammans med två katter i en medeelstor svensk stad. Här kan jag skjuta in att jag inte bara är intresserad av människomat, utan även djurmat. Dock inte för att äta själv, utan för att jag tycker katter (och andra husdjur) förtjänar bra mat de med. Det är någonting som jag DEFINITIVT kommer att skriva om, för mycket av den djurmat, speciellt kattmat, som säljs idag är inte speciellt bra. Jag ska dock försöka att inte predika alltför mycket för då blir det nog tråkigt. Men lite information kan väl aldrig skada.

Så nu vet ni vad min blogg handlar om. Varför den heter som den gör håller jag hemligt ett tag till 🙂